Nyt partnerskab sikrer kommuner bedre analyseværktøjer

LIFA A/S Landinspektører og data- og analysehuset Geomatic indgår efter fem års konkurrence et nyt strategisk partnerskab om at skabe markedets bedste analyseværktøjer til demografiske analyser i den kommunale sektor.

Del artikel:

”Vores løsninger, LOIS Statistik og Geomatics kommunepakke, har i fem år både konkurreret og komplementeret hinanden,” fortæller partner i LIFA, Allan Larsen, der glæder sig til at møde de kommunale analytikere med et forbedret værktøj: ”Kommunerne har igennem længere tid efterlyst en samlet løsning til deres demografiske analyser, der får det bedste ud af kommunens egne data og giver dem mulighed for at supplere med statistiske data fra Danmarks Statistik og Geomatics conzoom®. Det kan vi nu tilbyde dem”.

 

Partnerskabet betyder, at LIFA’s analyseværktøj LOIS Statistik udbygges med forskellige statistiske variable fra Danmarks Statistik samt Geomatics conzoom®. Dataene bliver tilgængelige sammen med kommunens egne data om borgere, familier, boliger, virksomheder, og det gør det muligt at foretage en lang række af de demografiske analyser, kommunerne dagligt har behov for.

 

Kommunalt analysebehov er stigende

I takt med, at de kommunale forvaltninger bliver stadigt mere datadrevne, er behovet for analyser også stigende i den kommunale sektor. Således afdækkede en analyse fra Geomatic sidste år, at 9 ud 10 kommunale dataanvendere vurderer, at anvendelsen af de borgerrelaterede data er afgørende for den fortsatte udvikling, innovation og effektivisering af den kommunale sektor. Derfor er fusionen af de tidligere selvstændige analyseværktøjer et vigtigt bidrag til at sænke barriererne og tidsforbruget til at frembringe de vigtige analyser:

 

”Med en kombination af de værktøjer, LOIS Statistik hele tiden har haft til at aktivere kommunens egne data, og vores værktøj i kommunepakken til enkelt at kunne skabe analyser af grupper af kommunens borgere og boligområder, får kommunerne nu et stærkt udgangspunkt for at høste gevinsterne ved at være mere datadrevne,” forklarer konsulent hos Geomatic, Jeanette Mayland Olsen.

 

Hvem flytter til og fra kommunen, hvem er i målgruppen for de kommunale tilbud, hvordan er kommunens beboersammensætning i de enkelte byområder?

De kommunale analysebehov omfatter som oftest en afdækning af segmenter af borgere, f.eks. til- eller fraflyttere. Bosætningsindsatser er nemlig nogle af de mest efterspurgte analysetyper i disse år, hvor de fleste kommuner i udkanten gennemfører bosætningsindsatser i håb om at tiltrække de eftertragtede børnefamilier, der både sikrer bylivet og skattegrundlaget. Det er et eksempel på en type af analyse, der nu bliver lettere at gennemføre:

 

”Fremover vil kommunerne kunne afdække deres til- og fraflyttere som segmenter langt hurtigere og ud fra flere variable end tidligere. Det giver dem en bedre forståelse af, hvem de skal forsøge at appellere til med deres indsatser, og hvordan de kan nå dem”

Allan Larsen, Konsulent & Partner, LIFA A/S

 

Udover et databaseret grundlag for udvikling af bosætningsindsatser og en lang række andre analysescenarier, betyder partnerskabet også større brugervenlighed i dataarbejdet:

 

”Når vi kombinerer de to analyseværktøjer, bliver det selvsagt lettere for den kommunale analytiker, der fremover kun behøver at arbejde i ét system, der tilmed lettere kan tilpasses den enkelte kommunes behov,” vurderer Jeanette Mayland Olsen.

 

Tre endagskonferencer og stand på Kortdage

For at lancere partnerskabet og hjælpe de eksisterende kunder bedst muligt igennem overgangsperioden, afholder LIFA og Geomatic tre fælles endagskonferencer i København, Odense og Aarhus i oktober måned. Nysgerrige kunder vil endvidere kunne opleve en demonstration af det opgraderede LOIS Statistik, når årets Kortdage løber af stablen i Aalborg den 14.-16. november.

 


 

For yderligere information, kontakt venligst

 

Allan Larsen portrait

Allan Larsen

GIS-konsulent & Partner, LIFA

+45 6313 6889