Cookie- og privatlivspolitik

Senest opdateret den 3. september 2019

Cookiepolitik

Cookiepolitikken vedrører de data, der indsamles på vores websites via cookies. Indsamlingen samt håndteringen af data, der indsamles via cookies, er reguleret af ePrivacydirektivet, der snarligt erstattes af en ePrivacyforordning

Persondatapolitik

Persondatapolitikken vedrører alle andre personoplysninger, der er indsamlet uden brug af cookies. Indsamling og håndteringen af disse data er reguleret af Databeskyttelsesloven

1. Cookiepolitik

 

1.1. Introduktion

Når du besøger et Geomatic-website, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre Geomatics indhold, og til at øge værdien af de sites, du benytter på vores website. Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies. I punkt 1.3 finder du en vejledning til, hvordan du – helt eller delvist – undgår at modtage cookies og sletter de cookies, der allerede måtte være koblet på dig.

 

Geomatic ejer og udgiver følgende sites:

www.geomatic.dk

www.conzoom.dk

retrify.dk

www.conzoom.com

www.conzoom.eu

apps.conzoom.eu

www.ejendomsdatabasen.dk

 

1.2. Opbevaring af cookies

Nogle cookies slettes, så snart du forlader vores site, mens andre lever længere. De fleste cookies har en levetid på 12-24 måneder. Hver gang du genbesøger vores website, forlænges perioden.

 

1.3. Undgå cookies

Hvis du ønsker at undgå cookies, kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik på den relevante browser for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles:

 

Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser til at få mere information om cookie-indstillingerne. Det gør du typisk ved at trykke F1. Søg efter "cookies".

 

1.4. Sådan bruger vi cookies

Vi bruger cookies til at give brugerne en optimal oplevelse på sitet og til at målrette vores markedsføring.

Når du besøger Geomatics websites, indsamles oplysninger, der analyserer dit device og tilpasser visningen af sitet (så du fx får mobilsitet vist, når du besøger os fra din smart phone), husker dit login på vores produktplatforme, analyserer længden af dit besøg og anden information, der dels forbedrer din brugeroplevelse, og dels giver os viden, vi bruger til at tilpasse og forbedre websitenes indhold og udseende.

Vi anvender Google Analytics, som sætter cookies til at samle statistik om brugen – men ikke om brugerne. Vi sætter en cookie, der fortæller sitet, om din browser kan vise javascript eller ej. Vi bruger også Google Analytics til at indsamle statistik om brugeradfærd samt overvåge, om vores indhold performer efter hensigten.

Vi bruger ligeledes cookies til markedsføring.

Vi anvender cookies fra samarbejdspartnere (tredjeparts-cookies). Vi bruger anonymiserede data i vores analyser, men tredjeparterne kan også have indsamlet personhenførbare data.

 

Cookies & tredjeparter

Formål

Geomatic log-in

Drift

Geomatic web poll

Marketing

Google Adwords

Marketing

Google Tag Manager

Trafikmåling

Google Universal Analytics

Drift & Trafikmåling

LinkedIn Tag Manager

Trafikmåling

 

Du kan fravælge cookies fra Google Analytics her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Husk dog, at fravælger du cookies, mister du mange brugervenlige fordele. Fx at sitet ikke kan huske de informationer, du ønsker at sende til os.

 

 

2. Persondatapolitik

2.1.  Formål

Privatlivets fred er en grundlæggende rettighed, og derfor bestræber vi os altid på at beskytte dine og andres personoplysninger bedst muligt.

Formålet med Geomatics persondatapolitik er at informere om, hvordan vi behandler og beskytter personoplysninger, når du er klient hos os, benytter dig af vores services eller henvender dig til os som borger.

Er du ansøger eller kandidat til en stilling hos Geomatic, bedes du derfor læse den særlige persondatapolitik, der gælder for dette område.

Persondatapolitikken skal bidrage til at skabe gennemsigtighed om Geomatics databehandling samt hvilke datarettigheder, man som registreret person har. Persondatapolitikken vedrører alle personoplysninger, der er indsamlet uden brug af cookies.

Indsamling og håndteringen af personoplysninger, nærværende privatlivspolitik vedrører, er reguleret af Databeskyttelsesloven og GDPR (General Data Protection Regulation), også kaldt Persondataforordningen.

 

2.2. Dataansvarlig og DPO kontaktoplysninger

Geomatic A/S er dataansvarlig for de personoplysninger, der behandles, når du er klient hos os eller benytter dig af vores services, for markedsføringshenvendelser, samt for opbevaringen og anvendelsen af offentlige tilgængelige data om borgere til udvikling af vores produkter og løsninger.

 

Firma:

Geomatic A/S

Sankt Gertruds Stræde 10

1129 København K

CVR: 28862245

Mail: legal@geomatic.dk

DPO:

Mine Sahan portrait

Mine Sahan

DPO & Contract Manager

+45 2966 5082

Linkedin

 

2.3. Personoplysninger

Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan identificere eller henføres til dig.

For eksempel når du benytter vores website, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker fx ved almindelig tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, registrerer dig som bruger eller abonnent, eller i øvrigt bruger vores services.

 

2.4. Hvilke personoplysninger behandler vi og til hvilket formål

Geomatic behandler følgende personoplysninger i forbindelse med kunderelationer, anvendelse af services eller til udvikling af produkter og løsninger samt markedsføringshenvendelser:

 

Formål

Når man besøger vores hjemmeside, indsamler vi information om din adfærd med det formål at opsamle statistik om brugen af hjemmesiden, samt med det formål at kunne lave målrettet markedsføring.

 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Vi indsamler og behandler følgende typer af personoplysninger: unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, dit IP-nummer, geografisk placering, samt hvilke sider du klikker på i forhold til vores site.  Der indsamles personoplysninger, som den besøgende selv afgiver samt gennem tredjeparter.


Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker på baggrund af en legitim interesse (interesseafvejningsreglen i databeskyttelsesforordningen), idet det afvejes at indsamling og videregivelse af adfærdsoplysninger på vores hjemmeside ikke bryder med den besøgendes grundlæggende rettigheder.

Man kan til en hver tid fravælge at denne videregivelse sker, ved at ændre indstillinger for 3. parts cookies under vores cookiepolitik.

 

Modtagere af personoplysninger

Vi videregiver personoplysninger til Google Analytics og LinkedIn, der er beliggende i USA.

Der er indgået databehandleraftaler med alle, og det er verificeret, at alle er en del af EU's certificeringsaftale "Privacy Shield", som sikrer at selskaber i USA behandler personoplysninger i henhold til gældende EU-lovgivning.

 

Opbevaring af personoplysninger

De data vi indsamler til statistik, opbevares som udgangspunkt i 26 måneder hos Google Analytics, hvorefter de automatisk slettes. Cookies slettes dog automatisk efter 7 dage, hvis der benyttes en browser omfattet af ITP 2.1., pt. følgende: Chrome, Firefox, iOS eller Safari.

 

Automatisk afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med automatiske afgørelser og profilering, men det må forventes af Google i væsentlig grad benytter besøgsadfærd til deres interne profilering.


Du kan læse mere om indsamling, brugen samt fravalg af cookies i vores cookiepolitik.

Formål:

Geomatic indsamler offentlige tilgængelige data til brug for udvikling af produkter og webløsninger for vores klienter, som også anvendes i kombination med vores klienters egne kundedata. For sidstnævnte tilfælde agerer Geomatic som databehandler, da det er klienten, der som dataansvarlig bestemmer formål og hjælpemidler med databehandlingen.

 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

For personer, som optræder i offentlige tilgængelige kilder, indsamles og behandles kun almindelige ikke-følsomme personoplysninger.

Oplysningerne indhentes lovligt gennem offentlige datakilder.

 

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på en legitim interesse, ud fra en interesseafvejning om, at ønsket om behandlingen vejer tungere end ønsket om ikke af foretage behandlingen. Det kan fx være følgende formål; opdatering, berigelse, markedsføring.

 

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger, der indsamles, videregives til vores klienter, som forfølger lovlige formål som fx validering og/eller opdatering af deres kundedatabase eller til markedsføring.

 

Opbevaring af personoplysninger

Geomatic opbevarer de offentlige data, der opdateres løbende og opbevares så længe der er et lovligt samt legitimt formål med behandlingen.

Historiske teledata opbevares op til 5 år, hvorefter oplysningerne slettes.

 

Yderligere information kan findes under specialafsnit om offentlige tilgængelige data i denne privatlivspolitiks pkt. 1.7.

 

Automatiske afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Formål:

Når man er klient hos Geomatic, behandler vi kontaktoplysninger for at administrere kundeforholdet, fakturering samt markedsføring.

 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

For personer, der har en erhvervsmæssig relation til Geomatic, registreres og behandles der kun almindelige ikke-følsomme personoplysninger. Der indsamles alene personoplysninger, som klienten selv gør tilgængelig samt som er nødvendige for at opfylde formålet.

 

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker for at kunne overholde en aftale om købet.

Behandlingen af personoplysninger til markedsføringsformål sker, baseret på legitim interesse, ud fra en interesseafvejning om, at ønsket om behandlingen vejer tungere end ønsket om ikke at foretage behandlingen.

 

Er du klient hos Geomatic, og har du oplyst din e-mailadresse til os, kan vi sende dig e-mails med markedsføringsindhold uden dit samtykke, såfremt vores henvendelse handler om de produkter og serviceydelser – eller tilsvarende produkter og serviceydelser – du køber hos os. Du kan til enhver tid framelde dig fremtidige markedsføringshenvendelser.

 

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger der afgives, vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

 

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne til brug for bogføringsloven, opbevares indtil 5 år efter udløbet af regnskabsåret, jf. bogføringslovens § 10 og slettes herefter.

Personoplysninger om dig registreres dels i et økonomisystem, dels i et CRM-system.

 

Automatiske afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Formål

Ved benyttelse af kontaktformularen på Geomatics hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger til det formål at kunne vende tilbage på henvendelsen.

 

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker på baggrund af en legitim interesse, hvorefter vi afvejer, at den besøgendes selv har afgivet oplysningerne med henblik på at blive kontaktet.

 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles generelle kontaktoplysninger i form af navn, virksomhed, e-mail og telefonnummer. Derudover beder vi om en besked, der kan uddybe hvad henvendelsen drejer sig om. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

 

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger, der afgives, vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

 

Opbevaring af personoplysninger

Hvis der på baggrund af henvendelsen indledes et samarbejde, kundeforhold eller på anden måde skabes en tættere relation, vil personoplysningerne blive opbevaret i henhold til relationen.

Hvis ikke vil personoplysningerne opbevares så længe der er et lovligt samt legitimt formål med behandlingen.

 

Automatiske afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

Formål

Når man tilmelder sig nyhedsbrevet på vores hjemmeside, behandler vi de angivne personoplysninger til det formål at kunne sende e-mails med nyheder, tilbud, nye produkter og services, invitationer til arrangementer, samt øvrige marketingtiltag.

 

Retsgrundlaget for vores behandling af personoplysninger

Behandlingen af personoplysninger sker baseret på samtykke. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.

 

Kategorier af personoplysninger og deres kilde

Der indsamles kontaktoplysninger i form af navn og e-mail. Der indsamles alene personoplysninger, som den besøgende selv afgiver.

 

Modtagere af personoplysninger

De personoplysninger, der afgives, vil ikke blive videregivet uden for virksomheden.

 

Opbevaring af personoplysninger

Personoplysningerne opbevares så længe man er aktiv abonnent på nyhedsbrevet eller indtil man trækker sit samtykke tilbage. Personoplysningerne slettes også, såfremt teknisk modtagelse af e-mailen nægtes (eks. hvis mailkonto nedlægges)

 

Automatiske afgørelser og profilering

De indsamlede personoplysninger anvendes ikke i forbindelse med hverken automatiske afgørelser eller profilering.

 

2.5. Behandlingssikkerhed

Vi har etableret passende tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

Vi opdaterer løbende vores procedurer for at sikre, at vores systemer er sikre og beskyttede. Det er kun personer, som har et legitimt behov for at behandle personoplysninger til specifikke formål, der har adgang til disse.

Geomatic er ISAE 3402- samt 3000-reviderede, der stiller krav til IT-sikkerheden, samt at behandlingen af persondata foretages i henhold til gældende Databeskyttelseslovgivning.
Vi opbevarer dine personlige oplysninger på sikre og certificerede IT-systemer med restriktiv adgang, der er placeret i kontrollerede faciliteter i Danmark. Vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om dine brugeroplysninger håndteres forsvarligt og følger dine rettigheder som bruger.

 

2.6. Hvem overfører og videregiver vi personoplysninger til?

Vi benytter os af nogle eksterne virksomheder, som behandler personoplysninger på vores vegne, hvorefter disse er databehandlere for os. Vi har indgået en databehandleraftale med dem alle, for at sikre at vores krav til beskyttelse af personoplysninger følges. Personoplysningerne, der overføres, vil ikke blive brugt til egne formål af den eksterne virksomhed.

Vi anvender som udgangspunkt kun databehandlere i EU eller i lande, som er godkendt af EU-kommissionen, som kan garantere dine personoplysninger en tilstrækkelig databeskyttelse.

2.7. Specialafsnit om offentligt tilgængelige data

Geomatic indsamler og anvender en række offentligt tilgængelige data i forbindelse med; produkt- og serviceløsninger, vores klienters legitime interesser samt offentliggørelse.

Disse offentlige data er følgende oplysninger, distribueret fra de respektive registerejere:

  • Teledata – distribueret fra TDC, 118
  • CVR-data – distribueret fra Erhvervsstyrelsen
  • OIS-data – distribueret fra SKAT
  • Svenske teledata

 

Geomatic behandler ovenstående oplysninger inden for den gældende lovgivnings rammer herunder bl.a. GDPR, Databeskyttelsesloven og Markedsføringsloven.

Eksempelvis gælder det for Teledata, at teleselskaberne skal stille disse data til rådighed for dem, som måtte ønske det, jf. Telelovens § 31.
TDC, der er registerejer, og dermed står for indsamlingen fra landets teleselskaber, behandler Teledata til egne formål og videresælger dem til datadistributører, bl.a. Geomatic. I forhold til opbevaringen af Teledata, er dit teleselskab, TDC 118 og Geomatic dataansvarlige. De slutkunder, som indkøber Teledata, er ligeledes dataansvarlige.

Du kan læse mere om anvendelsen af Teledata til uanmodet markedsføring her

Da Geomatic er datadistributør af offentligt tilgængelige data, anbefaler vi at al henvendelse vedrørende personoplysninger sker direkte til registerejeren, som er angivet ovenfor under hver datakilde, eller til den virksomhed, du er klient hos.

I modsat fald kræver det kontakt til en meget stor række af yderligere datadistributører og slutbrugere, som hver især er dataansvarlige for deres behandling af de personoplysninger, som er indeholdt i de offentlige tilgængelige data.

 

2.8. Den registreredes rettigheder

Du kan henvende dig til Geomatic, såfremt du mener, at vi behandler personoplysninger om dig.
Vælger du at gøre en af dine rettigheder gældende, skal du rette din henvendelse via e-mail på: legal@geomatic.dk. Når vi har modtaget e-mailen og efterfølgende verificeret identiteten - for at sikre, at vi ikke udleverer personoplysninger til uvedkommende - igangsætter vi processen.

 

Du har følgende rettigheder i forbindelse med behandlingen af dine personoplysninger:

  • Ret til indsigt: Du har ret til at få indsigt i dine personoplysninger behandlet af Geomatic.
  • Ret til berigtigelse: Du har ret til at få berigtiget urigtige personoplysninger om dig.
  • Ret til sletning (retten til at blive glemt): Under visse omstændigheder har du ret til at anmode om at få slettet dine personoplysninger forud for Geomatics standardprocedure for sletning af dine personoplysninger.
  • Ret til begrænsning af behandling: Under visse omstændigheder har du ret til at begrænse Geomatics behandling af dine personoplysninger.
  • Ret til dataportabilitet: Du har ret at modtage en (elektronisk) kopi af dine personlige data, der behandles af Geomatic.
  • Ret til indsigelse: Under visse omstændigheder har du ret til at gøre indsigelse mod Geomatics behandling af dine personoplysninger.
  • Ret til at klage til Datatilsynet, hvis du mener, at Geomatics behandling ikke overholder den gældende Databeskyttelseslovgivning.